Menu
 
Houtrot-reparatie uitfrezen Header foto

Houtrot reparatie

Met ruim 10 jaar ervaring weten wij hoe wij houtrot het beste kunnen verwijderen. Hieronder brengen wij het proces voor u in beeld.

Uitfrezen van houtrot

1. Uitfrezen

Om het houtrot weg te krijgen is het belangrijk om al het houtrot weg te frezen. Ook een stukje van het gezonde hout moet hiervoor worden weggefreesd.

Afföhnen en krabben

2. Afföhnen en krabben

De verflaag om de plek waar het houtrot aanwezig was zal vrij gemaakt moeten worden van verf. De kans bestaat namelijk dat de oude verf niet goed meer hecht.

Voorstijken

3. Voorstijken

Om er voor de zorgen dat de duurzame epoxy goed hecht brengen we eerst een voorstrijk aan. Deze voorstijk bestaat uit 2 componeten en moet in de juiste verhouding gemengd worden. Wij werken alleen met hoge kwaliteitsproducten zoals Repair Care®.

Voorstijk aanbrengen

4. Voorstijk aanbrengen

De voorstrijk wordt aangebracht met een kwast. We zorgen ervoor dat we tot diep in het hout de voorstijk aanbrengen zodat het hout goed beschermd wordt en de aan te brengen epoxy goed kan hechten.

Componentenhars mengen

5. Duurzame epoxy mengen

De epoxy die in het opengefreesde hout wordt aangebracht bestaat ook uit 2 componenten. Deze moeten ook weer in de juiste verhouding gemengd worden. 

Verf afföhnen en weg krabben

6. Epoxy aanbrengen

De epoxy moet rijkelijk en binnen 30 minuten aangebracht worden op het open hout.

Verf afföhnen en weg krabben

7. Glad strijken

De epoxy moet goed gladgestreken worden. Daarna kan het geschuurd worden, net als de rest van het hout en kan het normaal geschilderd worden.

Sitemap | Website door CM SpecialistBio-based Schilderwerk